Nyheder

Gennembrud i kampen mod falske varer

Der er godt nyt for mærkevarefirmaer i kampen mod salg af falske varer på internettet. Det er netop lykkedes for Cartier, Montblanc og Richemont at vinde en retssag ved High Court i London over fem store britiske internetudbydere.

Udbyderne skal blokere for adgang til hjemmesider, der markedsfører og sælger forfalskede mærkevarer på internetdomæner som ”cartierloveonline.com”, ”hotcartierwatch.com”, ”montblancpensonlineuk.com og ”ukmontblancoutlet.co.uk”.

Det forventes, at dommen vil få betydning i andre EU-lande. Sagen har været ventet i spænding af mærke-varefirmaerne, som nu kan se frem til at kunne tage blokering i brug som et værktøj mod den stadigt stigende handel med varemærkeforfalskede og piratkopierede varer.

Internetudbyderne argumenterede under sagen med, at mærkevarefirmaerne kunne bruge andre metoder til at bekæmpe de pågældende hjemmesider, herunder ved at kontakte registranterne og ved at få taget hjemme-siderne ned. De fleste af registranternes adresser var dog i Kina, og dommeren udtalte, at hvis en hjemmeside blev taget ned af én udbyder, kunne registranten bare flytte til en anden udbyder og fortsætte. Dommeren lod sig heller ikke overbevise af, at internetudbyderne henviste til det urimelige i, at de skulle bære omkostningerne til blokering.

Dommen fra High Court vil forhåbentlig bidrage til større opmærksomhed om problemet med salg af falske varer på internettet og virke som en begrænsende faktor på antallet af hjemmesider med falske varer. Det kan også komme de europæiske forbrugere til gode.

Author


Lisbet Andersen

Lisbet Andersen arbejder med immaterialret og markedsføringsret - især branding og alle aspekter af varemærkeret.