Your address will show here +12 34 56 78

Lisbet Andersen

Lisbet Andersen arbejder med immaterialret og markedsføringsret - især branding og alle aspekter af varemærkeret fra undersøgelser over registrering og overvågning til licensering og krænkelsessager. Desuden har hun stor erfaring inden for domænenavne og plantesortsrettigheder.

Lisbet har mange års erfaring i konfliktløsning, både ved forhandling og ved forbudssager og almindelige retssager. I arbejdsområderne indgår også rådgivning om domænenavne samt konfliktløsning og klagesager vedrørende domænenavne for danske og internationale klagenævn.

FOREDRAG OG UNDERVISNING
Lisbet har virket som eksaminator på Advokatsamfundets advokatuddannelse. Hun underviser jævnligt på CBS og er efterspurgt som foredragsholder om immaterialretlige emner, navnlig varemærker og domænenavne, samt konflikthåndtering og markedsføring.

INTERNATIONALT FOKUS
Med en uddannelse i International Business fra CBS og erfaring fra internationalt arbejdende industrivirksomheder har Lisbet stor interesse for erhvervslivets forhold også uden for juraens verden. Hun har fokus på kommunikation og sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, som er optimalt tilpasset den konkrete situation for den enkelte virksomhed. Lisbet har et stort internationalt netværk af advokater, som kan bistå lokalt efter behov.


+ Artikler

Seneste artikler

Hvad sker der med dit brand?

Her under Corona-krisen har mange virksomheder udfordringer nok med at overholde retningslinjer mod smittespredning, håndtere medarbejdere på distancen og i det hele taget overleve krisen bedst muli (…)

Har du også modtaget en “Decision” fra EUIPO?

Har du et EU-varemærke, bør du være ekstra opmærksom, hvis du modtager en afgørelse “Decision”, der fremstår som et officielt dokument fra EU-myndigheden, EUIPO. Se billede ovenfor. Der florerer (…)

Fupmail? Måske er pengene ikke tabt!

Der er rigtig mange fupmails i omløb, og de bliver mere og mere snedige. Billige tilbud, klik her – det kan man nemt komme til. Når det så viser sig, at du ikke får de billige flybilletter, der (…)

Brexit! Hvad så med mit EU-varemærke?

Har du et EU-varemærke (EUTM) eller et registreret EU-design (RCD), vil dine rettigheder blive påvirket, når Brexit kommer. Efter Brexit vil eksisterende EU-rettigheder være gyldige i de 27 til (…)

Hvad koster det at bruge SUPERLIGA?

Svaret er: 100.000 kr.

Det har Sø- og Handelsretten afgjort den 24. august 2017 i en sag mellem Divisionsforeningen og Danske Spil. Tilbage i 2013 fastslog retten, at “Superliga” er Di (…)

Slut med kopimøbler fra England

I Danmark er designermøbler og andre værker af brugskunst beskyttet af ophavsret, indtil der er gået 70 år efter designerens død. Storbritannien har i mange år haft en særlig regel, som har gjo (…)

Ny bølge af fup-fakturaer

Virksomheder, som registrerer varemærker eller andre immaterielle rettigheder, skal se sig godt for – meget godt endda. Ellers er det let at blive snydt af et af de mange fup-firmaer, som sender op (…)

Kopimøbler stadig lovlige i England

Nu troede vi lige, at Storbritannien snart ville stramme reglerne for salg af billige kopier af de kendte møbel-klassikere. Det sker nok også, men her over sommeren er der kommet grus i maskineriet. (…)

Hedder det taxi eller taxa?

Spørgsmålet er besvaret af Sø- og Handelsretten i en ny dom, der betyder, at både ”taxi” og ”taxa” kan bruges som beskrivende betegnelser for en taxi eller hyrevogn.

Sammenslut (…)

Forbrugerbeskyttelse – nu for virksomheder

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har iværksat et nyt tiltag for virksomhederne. På den offentlige forbruger-portal er der kommet nyttig information om forbruger-beskyttelse set med virksomhedernes (…)

Og verdens bedste brand er …

Apple’s varemærke, i hvert fald ifølge Interbrand’s offentliggørelse af de bedste globale brands i 2014. Værdien af Apple’s brand er beregnet til svimlende 118 milliarder US dollars. Nummer (…)

Gennembrud i kampen mod falske varer

Der er godt nyt for mærkevarefirmaer i kampen mod salg af falske varer på internettet. Det er netop lykkedes for Cartier, Montblanc og Richemont at vinde en retssag ved High Court i London over fem (…)

Mere harmonisering for varemærker i EU

Området for varemærker er i vidt omfang harmoniseret på EU-plan. For eksempel har EU-varemærket efterhånden eksisteret i mange år og giver virksomhederne mulighed for at registrere varemærker i (…)

Kan de røde såler på Louboutin-stiletter være et varemærke?

Domstolen i Haag har i en dugfrisk afgørelse besluttet at stille spørgsmål til EU-Domstolen i forbindelse med en langvarig konflikt mellem Christian Louboutin og en hollandsk konkurrent, Van Haren (…)

Nye regler for EU-varemærker

EU-varemærket er under reform. Kort før jul blev et nyt regelsæt godkendt af EU-Parlamentet, og det træder i kraft til marts måned for en stor dels vedkommende. De nye regler har betydning både (…)

+ Referencer

Anbefalet i Chambers Europe and Chambers Global: According to sources, Lisbet Andersen of Aumento Lawfirm has "long-standing experience, a high level of knowledge and gives practical advice." She focuses on advising clients on branding and trade mark law. Her practice includes handling marketing law and domain name issues, and she also offers expertise in arbitration proceedings.

Legal 500: Aumento Law Firm handles a steady flow of trade mark, copyright and design disputes and advises on branding, marketing law and domain names. Lisbet Andersen is the key advisor.

WTR 1000: “A fantastic professional who provides cost-friendly, practical and uncomplicated advice” Lisbet Andersen serves up holistic counsel at Aumento Law Firm.

Lisbet Andersen
Advokat (H), Partner

Telefon: (+45) 7025 5770
Mobil: (+45) 4270 9005
E-mail: lan@aumento.dk


Uddannelse
Møderet for Højesteret 2012
Advokat 1997
Cand. Jur. 1994
HD (International Business) 1990

Karriere
Head of Trademarks, Bech-Bruun 2007-2014
Advokat, Bech-Bruun 1998-2007
Advokat, Sandel Trademarks 1993-1998
Reklamekoordinator, Novozymes A/S 1992-1993
Marketingchef, Gerstenbergs 1986-1992

Medlemskaber
INTA – International Trademark Association
Det Danske Advokatsamfund/beskikket af Justitsministeriet
Medlem af Klagenævnet for Domænenavne
Mentor for startup-virksomheder, CSE-Copenhagen School of Entrepreneurship ved CBS-Handelshøjskolen

Sprog
Engelsk
Tysk
Skandinavisk

Formalia
CVR : 35945601
Organiseret som enkeltmandsvirksomhed 
Forsikring : HDI Danmark, police nr. 156-08654435-14012
Dækningssum : 50 mio. DKK
Pengeinstitut : Nordea

Forretningsbetingelser