loading...
Mød vores partner: Advokat om dagen, frivillig om aftenen

Mød vores partner: Advokat om dagen, frivillig om aftenen

Mød vores partner: Advokat om dagen, frivillig om aftenen

Advokat og partner Linde er et af de mennesker, som mange af os bliver inspireret af. Udover at Anja er partner i Aumento, hvor hun primært beskæftiger sig med procesret, banker hendes hjerte også for det frivillige foreningsliv.

Kan du sætte nogle ord på, hvem du er, og hvilken slags virksomhed du driver?

"Jeg er advokat og partner hos Aumento Advokatfirma. Jeg kører min egen lille advokatforretning med en enkelt ansat stud.jur. Min hovedinteresse indenfor juraen er procesret, og jeg tilbringer derfor meget tid i retten.  80 % af tiden omhandler mine sager ansættelsesret, men har jeg også andre interesser og kompetencer, herunder sager om injurier, presseret/medieret og strafferet. Jeg er født og opvokset i det mørke Nordvestjylland, men bor nu med min datter og hund på Vesterbro, og har været en del af Aumento Advokatfirma siden 2011."

Kan du fortælle om de frivillige projekter og organisationer, du er involveret i?

"Ifht. frivillige projekter er jeg pt. involveret i to frivillige projekter på fast basis. Jeg medlem af Københavnske Advokaters Retshjælp, der holder til i Kulturhuset Indre By i København. Her tilbyder jeg i samarbejde og fællesskab med andre københavnske advokater retshjælp, hver tirsdag og torsdag i tidsrummet 17:00 – 18:30. Vi tilbyder mundtlig juridisk rådgivning for alle. Jeg har været en del af retshjælpen lige så længe som jeg har været hos Aumento Advokatfirma, da det var en kollega, der inspirerede mig til at blive en del af projektet. Det er meget givende at deltage, og det kræver en mere umiddelbar tilgang til jura og rådgivning end jeg er vant til i mit daglige arbejde. Derudover holder det mig også til ilden i forhold til juridiske discipliner som jeg ellers ikke sidder med i det daglige."

"Derudover er jeg frivillig i Ajax København, hvor jeg er afdelingsansvarlig og håndboldtræner for Ajax Happy Kidz. Ajax Happy Kidz er et helt særligt håndboldhold for børn og unge mennesker, der har en eller anden form for udviklingshandicap eller måske af andre årsager har svært ved at begå sig på et konventionelt håndboldhold. Holdet er en del af den nationale håndboldliga ved navn Lykkeliga, der oprindeligt startede i Aalborg, men nu dækker det meste af Danmark."

"Det er generelt et fantastisk og livsbekræftende projekt, og sådan et tilbud skal der naturligvis også være i København, og det har jeg været så heldig at være en del af de sidste 5 år."

Hvordan balancerer du dit arbejde i din virksomhed med dine frivillige initiativer?

"Ajax Happy Kidz træner kun én gang om ugen. De spiller også kampe i weekenden, og deltager i stævner, men det er ikke hver weekend og arbejdet er derfor mindre tidskrævende end mine tidligere trænerjobs. Derudover har jeg 4 fantastiske trænerkolleger, der deler opgaverne med mig, og også gerne træder til og tager en ekstra tørn, hvis jeg er forhindret. Mine trænerkolleger er også mine private venner, og det er et privilegium at se sine venner på fast ugentlig basis til en meningsfuld aktivitet. Det tror jeg er en luksus, der ikke er mange voksne mennesker forundt. Derudover tager jeg min datter med til de ugentlige træningspas og også til kampe, og stævner, og på den måde kan jeg få det hele til at hænge sammen. I forhold til mit arbejde,  er jeg selvstændig, og der står ikke en chef eller en partnerkreds og slår mig i hovedet med debiteringskrav. Selvfølgelig skal jeg stadig have min forretning til at løbe rundt, og i teorien kunne jeg bruge de timer som jeg bruger på frivilligt arbejde til at tjene flere penge, men i praksis hænger det ikke sådan sammen, i hvert fald ikke for mig. For mig er der alligevel en begrænsning på, hvor mange timer om dagen jeg kan arbejde koncentreret og konstruktivt med de forholdsvise komplekse problemstillinger som mit daglige arbejde består af. Og så kan jeg jo lige så godt foretage mig noget, der giver mening, glæde og energi for mig, men som parallelt hermed også gør en forskel for andre mennesker, der har været knap så privilegeret i livet som jeg selv har. "

Hvordan har dit frivillige arbejde påvirket din karriere og personlige udvikling?

"Det er svært at svare på, hvad det frivillige arbejde har gjort for min karriere og personlige udvikling. Jeg har jo aldrig prøvet andet. Der er ingen tvivl om, at det betyder, at jeg nogle gange må forlade advokatkontoret tidligere end mange af mine kolleger, og det kan sikkert også ses på min bundlinje. Men mon ikke det har tilført mig en anden form for værdi i livet, og kompetencer som jeg ikke kunne have opnået ved at sidde med hovedet i min pc eller en bog."

"Der er i hvert fald ingen tvivl om, at halvanden time i retshjælpen med en kø på 10 – 12 borgere, der har spørgsmål indenfor 10 – 12 forskellige hjørner af juraen er mere lærerigt, end mange af de obligatoriske heldags-advokatkurser jeg har deltaget igennem årene."

"Der er heller ingen tvivl om, at de fantastiske børn og unge mennesker, og deres familier, som jeg mødes med og arbejder med på ugentlig basis, lærer mig noget nyt, hver eneste gang jeg mødes med dem. Derudover tilfører de en glæde og en energi til mit liv som jeg ikke ville være foruden, og som jeg ikke tror jeg kunne opnå ved at deltage i klassiske karrierefremmende aktiviteter."

Har du et godt råd til, hvordan man kommer i gang med frivilligt arbejde?

"Jeg er ikke sikker på, at jeg er den rette til at give råd til at komme i gang med frivilligt arbejde. For mig er det ikke en del af en større masterplan, eller en forkromet ESG-strategi. For mig er det en helt naturlig del af at være rundet af det Forenings-Danmark som jeg selv har haft så stor glæde og gavn af gennem livet. Men hvis jeg alligevel skal kloge mig lidt på området, så vil mit råd være at bruge den samme tilgang som jeg selv bruger i forhold til at vælge erhvervs-netværk og lignende. Min erfaring siger mig, at man ikke skal lede efter et netværk for netværkets skyld, og fx vælge det mest populære eller det mest eksklusive. Man skal gøre op med sig selv, hvad der reelt og oprigtigt interesserer én, og så vælge et netværk indenfor den interesse. På den måde bliver man den bedste udgave af sig selv i det netværk, og jeg tænker, at det samme gælder for frivilligt arbejde. Jeg vil ikke anbefale, at man vælger et frivilligt arbejde indenfor et område udelukkende fordi det passer ind i virksomhedens ESG-strategi eller andet.  I så fald tror jeg det bliver for surt, og for uholdbart – og måske tilfører man slet ikke den ønskede værdi til projektet alligevel, og i så fald er det spild af tid. Der er ingen tvivl om, at mit frivillige arbejde i retshjælpen er kompetenceudviklende for mig i forhold til mit arbejde som advokat. Men mit arbejde med håndbold og børn med udviklingshandicaps skyldes absolut ikke en velovervejet virksomhedsstrategi. Det skyldes alene en årelang interesse for sport generelt, og særligt håndbold samt børn og unge mennesker i forening."

Denne artikel er skrevet af:

Arrow pointing down